RSS
.

Σάμαλι - Άπλά πράγματα και πεντανόστιμα!


Μια παλιά και αγαπημένη συνταγή! Είναι τόσο απλή ως προς τα υλικά και την εκτέλεση μα και τόσο νόστιμη που δεν θα το πιστεύετε! Ένα από τα κεσεδάκια του γιαουρτιού θα είναι το μέτρο σας και δεν χρειάζεστε ζύγισμα. Επίσης πολύ σημαντικό να αφήσετε το σιμιγδάλι να απορροφήσει καλά το γιαούρτι και να φουσκώσει. Αν το ψήσετε αμέσως – που δεν θα το ψήσετε – προφανώς το ξερό σιμιγδάλι δεν θα ψηθεί! Παραθέτω την συνταγή:

Τι θα χρειαστούμε
  • 1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό
  • 1κ. ζάχαρη
  • 3 γιαούρτια 220 γρ.
  • 1 κ. γλ. Σόδα
  • Λίγη κανέλλα – μαστίχα ή βανίλια


Πως θα το φτιάξουμε
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το γιαούρτι και δύο κεσεδάκια από τη ζάχαρη. Χρησιμοποιούμε ένα άδειο κεσεδάκι για μέτρο!
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά
  • Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και αφήνουμε για ½ ώρα (τουλάχιστον) ώστε να απορροφηθεί καλά το γιαούρτι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 180 για περίπου 40 -50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και σιροπιάζουμε κρύο.


Και σιρόπιασμα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κεσεδάκια νερό (ε… να το έχετε πλύνει το κεσεδάκι καλά πρώτα!), την υπόλοιπη ζάχαρη, λίγη μαστίχα ή βανίλια για άρωμα και προαιρετικά λίγη κανέλα.
Βράζουμε για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό.



Καλή επιτυχία!