RSS
.

Γιαουρτο-Ροδακινο-Δροσιά!



Ένα καλοκαιρινό επιδόρπιο που δεν είναι ακριβώς συνταγή - συνταγή αλλά πρακτική από μαμάδες και γιαγιάδες προηγούμενης γενιάς όταν ήθελαν να δώσουν κάτι γλυκό και δροσερό στα παιδάκια τους, αλλά να μην είναι παγωτό.
Η αρχική παρασκευή είχε ζάχαρη άχνη. Εμείς δεν την χρησιμοποιούμε πια, και την αντικαταστήσαμε με μέλι που δίνει πολύ ιδιαίτερο άρωμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κονσέρβα κομπόστα. Επίσης χρησιμοποιούμε κομπόστα που είναι πάντα δική μας παρασκευής, μα αυτή τη συνταγή θα την γράψω κάποια άλλη στιγμή. Με σπιτική κομπόστα, ροδάκινο ή βερύκοκο η συνταγή είναι πολύ πιο γευστική!

Τι θα χρειαστούμε:
  • μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό, (αυτό που προτειμάτε και σας αρέσει πιο πολύ)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι (ευωδιαστό, αγνό από παραγωγό)
  • 400γρ. κομπόστα ροδάκινο ( ή βερίκοκο, σπιτική ή κονσέρβα)


Πως θα το φτιάξουμε:
Σε ωραίο μεγάλο κρυστάλλινο μπωλ, βάζουμε το γιαούρτι με τις δυο κουταλιές μέλι και ανακατεύουμε καλά. Όταν ανακατευετεί καλά, έχει ελαφρώς σπασμένο χρώμα, ωραία γεύση και κυρίως άρωμα!

Ρίχνουμε ψιλοκομμένα (πολύ ψιλοκομμένα) τα κομμάτια της κομπόστας και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Μπορούμε να βάλουμε και λίγο από το σιρόπι της κομπόστας, ειδικά αν είναι σπιτική.

Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, να εφαρμόζει πολύ καλά στην επιφάνεια του γιαουρτιού, βάζουμε στο ψυγείο, να μείνει μια - δυο ώρες ώστε να κρυώσει αρκετά και να μας δροσίσει.

Σερβίρουμε σε ατομικά μπωλάκια μαζί με ελάχιστες "κλωστίτσες" μέλι και φέτες φρέσκα φρούτα, ροδάκινα ή βερύκοκα!

Όποτε και αν το δοκιμάσετε, απόγευμα ή βραδάκι, ελπίζω να σας αρέσει!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου