Αυτή τη συνταγή την έχω από ένα μικρό βιβλιαράκι εφημερίδας εδώ και χρόνια! Την προσάρμοσα στις δικές μας γευστικές συνήθειες, κατέληξα και στο κίτρινο τυρί που ταιριάζει πιο καλά και την καταγράφω εδώ. Φτιάχνεται πολύ εύκολα, χωρίς να λερώνουμε πολλά σκεύη. Ακολουθήστε ακριβώς τα βήματα που δίνω στον τρόπο παρασκευής οπότε και γρήγορα θα γίνει και δεν θα λερώσετε πολλά σκεύη. Επίσης να επισημάνω ότι το λάδι το βάζουμε στο τέλος αφού έχουμε ανακατέψει καλά όλα τα άλλα υλικά. Όταν λέμε στο τέλος, εννοούμε λίγο πριν τους κύβους του κίτρινου τυριού!
Τι θα χρειαστούμε
Πως θα το φτιάξουμε
Αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον 5 λεπτά πριν ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε ζεστό (μετά μισή ωρίτσα είναι μια χαρά), μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πράσινη σαλάτα (να έχει ρόκα) και σάλτσα με μπαλσάμικο σαν πρώτο πιάτο ή σε ένα μπουφέ.
Είναι παν-νόστιμο όταν είναι ακόμη ζεστό με το τυρί λιωμένο αλλά και κρύο είναι καταπληκτικό!
Φτιάξτε το, μην το φοβάστε! Είναι εύκολο και διαφορεική φουντουκίσια γεύση! Καλή επιτυχία!
- 300 γραμ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 200 γραμ φουντούκια αλεσμένα (μην τα αλέσετε πολύ γιατί θα βγάλουν λάδι!)
- 2 φακελάκια μαγιά
- 6 αυγά με λίγο αλάτι κ πιπέρι, χτυπημένα ελαφρώς
- 200 ml γάλα
- 200 ml λάδι (το μετράμε στην ίδια κούπα με το γάλα)
- 300 γραμ κίτρινο τυρί (γκούντα)
- Λίγο βούτυρο για να αλείψουμε τη φόρμα
Πως θα το φτιάξουμε
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C, βουτυρώνουμε τη φόρμα (εκτός και αν χρησιμοποιείτε φόρμα σιλικόνης), κόβουμε σε μικρούς κύβους το τυρί και αλευρώνουμε.
- Στο σκεύος παρασκευής βάζουμε τα 1,2 ,3 (αλεύρι - φουντούκια - μαγιά) και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Ρίχνουμε τα 4 και 5 (χτυπημένα αυγά - γάλα) και ανακατεύουμε με το πιρούνι να γίνει ένα λείο μίγμα.
- Αφού ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε το λάδι και με κυκλικές κινήσεις το ενσωματώνουμε και αυτό.
- Στο τέλος ενσωματώνουμε τους αλευρωμένους κύβους τυριού και αδειάζουμε σε φόρμα του κέικ.
Αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον 5 λεπτά πριν ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε ζεστό (μετά μισή ωρίτσα είναι μια χαρά), μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πράσινη σαλάτα (να έχει ρόκα) και σάλτσα με μπαλσάμικο σαν πρώτο πιάτο ή σε ένα μπουφέ.
Είναι παν-νόστιμο όταν είναι ακόμη ζεστό με το τυρί λιωμένο αλλά και κρύο είναι καταπληκτικό!
Φτιάξτε το, μην το φοβάστε! Είναι εύκολο και διαφορεική φουντουκίσια γεύση! Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου